Informatii despre Bran
Informatii generale
Imprejurimi
Istoria Branului
Castelul Bran
Etnografie si arta populara

Servicii si obiective turistice
Cazare
Restaurante
Agrement
Obiective turistice
Trasee turistice propuse
Alte servicii

Evenimente si Sarbatori
Galerie foto
Contact
 
Home > Imprejurimi

Imprejurimi

Consultant stiintific Nicolae Pepene

Situat in centrul tarii, la limita susdica a depresiunii Barsei si facand parte din culoarul Rucar- Bran, princare se unesc Tara Romaneasca si Transilvania, in Bran vizitatorul poate beneficia de un important supliment turistic, fie ca face turism cultural, de agrement sau de afaceri.

Bran - Valea Moeciului
Distanta: 8 km; auto: maxim 15 min; directia : S.
Un traseu obligatoriu pentru a descoperi īn īntregime Branul istoric si pitorescul sau. Din albumul de frumuseti al "Branului de Sus" va recomandam zona "La Chisatori" si biserica satului Cheia (monument istoric, sec. XVIII).

Bran - Zarnesti
Distanta: 12 km; auto: maxim 20 min; directia : V.
O vizita de o atractivitate maxima, datorata vecinatatii cu zona M-tii Piatra Craiului (altitudine -2238 m) - unul dintre cele mai spectaculoase parcuri nationale ale Romāniei (www.alpinet.ro).

Bran - Rāsnov
Distanta: 12 km; auto: maxim 15 min.; directia :N-E.
Cel mai important obiectiv turistic al Rāsnovului este cetatea taraneasca medievala. O fortareata construita de sasii din Rosenau (denumirea saxona a Rāsnovului) pe la mijlocul secolului al XIV-lea, ca loc de refugiu īn timpul invaziilor militare. Īn prezent, īn cetate a fost amenajat un muzeu de istorie cu o expozitie ce cuprinde arme, obiecte, imagini si documente vechi etc. Amplasamentul cetatii ofera o panorama superba asupra īntregii depresiuni, un motiv suficient pentru a īntārzia la un ceai sau la o cafea pe terasa bufetului amenajat īn incinta cetatii.

Bran - Poiana Brasov
Distanta: 20 km- prin Rāsnov (25 min.); directia: N-E.
"Perla turismului montan romānesc", Poiana Brasov (altitudine 1208 m; lac, patinoar, terenuri de sport, telecabina, teleschi pe pantele Muntelui Postavaru) este o destinatie de mare interes pentru amatorii sporturilor de iarna, parapantism sau drumetii.

Bran - Brasov
Distanta: 24 km (30 min.); directia: N-E.
Brasovul are farmecul sau atāt prin mostenirea medievala si relieful ce-l inconjoara, cāt si prin aerul boem al orasului, dat de strazile din centrul istoric, aglomerate si īntesate cu localuri, terase si magazine de tot soiul. Principalele obiective turistice (vezi si www.brasov.ro): Casa Sfatului, turnurile si bastioanele vechilor fortificatii (Turnul Alb, 1494; Turnul Negru, sec XV; Bastionul Tesatorilor, 1425-1436), Biserica Sf. Bartolomeu, īn stil gotic timpuriu (sec XIII, refacuta īn sec. XV), Biserica Neagra, īn stil gotic (c. 1385 -c. 1476), cu o celebra colectie de covoare orientale, Biserica voievodala "Sf. Nicolae" din Schei si Complexul Muzeal Prima Scoala Romāneasca, cu un patrimoniu de 4000 de carti vechi (dintre acestea fiind expuse carti considerate "cele mai valoroase monumente de limba romāna medievala") si peste 30.000 de documente (80 hrisoave domnesti, īnscrise pe pergament si aurite), Muzeul "Casa Muresenilor".

Bran - Predeal
Distanta: 24km - prin Rāsnov-Pārāul Rece (30 min.); directia: N-E.
Predeal (1038 m altitudine), una dintre cele mai renumite statiuni climaterice din tara; numeroase hoteluri, vile, teleschi, telescaun pe Muntele Clabucet; manastire de la īnceputul sec. XIX. Drumuri si poteci duc la cabanele din jurul statiunii (Cioplea, Susai, Trei Brazi, Diham etc.).

Bran -Fagaras- Sāmbata de Sus -Sibiu
Distanta: 150 km (5 ore); Directia: V.
Fagaras: la jumatatea drumului dintre cele mai importante orase medievale ale Transilvaniei, Brasovul si Sibiul. Īn Fagaras cel mai important obiectiv turistic este cetatea medievala ( sec XIV, refacuta īn sec. XV-XVII). Complexul mānastiresc Sāmbata: Manastirea, sec. XVI-XVII, ctitorie īnceputa de vornicul Preda si terminata de domnitorul Constantin Brāncoveanu, bogata colectie de icoane pe sticla. Sibiu. CAPITALA CULTURALA A EUROPEI IN ANUL 2007 ("HERMANNSTADT") Prima atestare documentara a orasului īntemeiat de colonistii sasi apare in secolul al XII-lea. Principalele obiective: Palatul BRUKENTHAL, celebru prin vechea colectie de pictura, numismatica, cartografie si carte rara (incunabule) a baronului Samuel von Brukenthal); constructiile medievale din "Orasul de Sus" (centrul istoric): Turnul Sfatului, Turnul Scarilor, Turnul archebuzierilor, Turnul Olarilor, Turnul Pielarilor, Turnul Gros etc; fragmente din cele trei centuri de aparare ale burgului; cāteva bastioane (Haller, Soldisch); Biserica evanghelica, sec. XIV-XV, renumita prin orga sa; vechea Primarie; Biserica Ursulinelor (sec. XV); Catedrala Ortodoxa (1778, reconstruita īn 1906); Muzeul de Istorie Naturala (īnfiintat īn 1849); Muzeul "ASTRA", al tehnicii si civilizatiei populare din Dumbrava Sibiului.

Bran - Sighisoara
Distanta: 141 km (1.30 ore); Directia: N.
Sighisoara, oras atestat documentar la 1280, cetate medievala cu ansambluri arhitecturale īn stil gotic rural, renascentist si baroc, este cel mai frumos ansamblu urban medieval din Romānia, aflat īn patrimoniul cultural mondial UNESCO. Principalele obiective: Cetatea ("Orasul de Sus"), sec. XIV-XVII, īntarita cu 14 turnuri, denumite dupa numele breslelor care le-au avut īn aparare. Īn "Turnul cu Ceas" este amenajat, de la 1898, un muzeu istoric al orasului. Īn incinta cetatii: biserica manastirii (sec. XIII-XV, stil gotic, refacuta īn sec. XVII, cu adaugiri baroce), Biserica din Deal (1345-1515, gotic tārziu, pictura murala); casa īn care a "locuit" Vlad Dracul, tatal lui Vlad Tepes.

Bran - Sinaia
Distanta: 55 km (1.10 ore); Directia: S-E.
Situata īn amontele Prahovei, īntre muntii Bucegi si Baiului, la o altitudine de 850 m, Sinaia este supranumita si "Perla Carpatilor" pentru peisajele superbe si pentru conditiile deosebite oferite turistilor mai ales pentru sporturile de iarna. Principalele obiective: Palatul Peles, construit īn a doua jumatate a secolului al XIX-lea, de catre regele Romāniei, Carol I, a fost resedinta a Familiei Regale romāne pāna īn 1948. ; Manastirea Sinaia (1690-1695), construita īn stilul arhitectonic brāncovenesc; Muzeul cinegetic de la Posada, care include o impresionanta colectie de trofee de vānatoare medaliate cu aur.

Bran - Pestera Dāmbovicioara
Pe un traseu urmānd vechiul drum medieval, se ajunge la una dintre cele mai frumoase pesteri din Romānia. Lunga de peste 250 m, Pestera Dāmbovicioarei, avānd aspectul unei galerii putin ramificate, pe un traseu putin ascendent si cu un plafon mai īnalt decāt statura obisnuita a omului (cca. 2 m), poate fi usor strabatuta, mai cu seama ca interiorul ofera conditii optime de vizitare (temperatura oscileaza īn jurul valorilor de 10-12°C, iar umiditatea este potrivita). Alte obiective: Manastirea Namaesti, Cheile Dāmbovicioarei, orasul Cāmpulung- Muscel, veche capitala a Tarii Romānesti si important centru comercial medieval.

Bran - Curtea de Arges- Poienari
Distanta: 90 km (1.50 ore); Directia: S-V.
Curtea de Arges - oras istoric, atestat documentar īn 1330, fosta capitala a Tarii Romānesti (sec. XIV-XV). Principalele obiective: Biserica episcopala- Manastirea Curtea de Arges, ridicata de Neagoe Basarab, cu frumoase decoratiuni exterioare; ruinele bisericii Sān Nicoara (sec. XIII- XIV); biserica Sf. Nicolae Domnesc (1352), īn stil bizantin, ctiroria domnilor munteni Basarab I si Nicolae Alexandru; barajul Vidraru, Transfagarasanul; cetatea medievala de la Poienari, "cuibul de vulturi" construit potrivit cronicilor medievale de tārgovisteni, ca ispasire a unei pedepse ordonate de Vlad Tepes.

TOP Pagina

 
   
Conditii de utilizare a informatiei | Disclaimer Copyright 2005 ProBran. website by Globotec